Zaštita privatnosti

Koristi se kako bi se zaštitili vaši podaci na našim web stranicama. Obratite nam se ako imate bilo kakvih pitanja ili problema vezanih uz korištenje vaših osobnih podataka i rado ćemo vam pomoći. Korištenjem ove stranice pristajete na obradu osobnih podataka kako je opisano u ovim pravilima o zaštiti privatnosti. Ova se pravila primjenjuju kada djelujemo kao kontrolor podataka s obzirom na osobne podatke posjetitelja naših web stranica; drugim riječima, gdje određujemo svrhe i načine obrade tih osobnih podataka.

Naša web lokacija: http://povijestnazrnusoli.com/
Vlasnik: Općina Ston
Projekt: Povijest na zrnu soli

Kontakt osoba:
Valentina Vitković
Općina Ston
Trg kralja Tomislava 1
20230 Ston

e-mail: info@povijestnazrnusoli.com

Sadržaj

 1. Definicije korištene u ovom pravilniku
 2. Načela zaštite podataka
 3. Vaša prava 
 4. Podaci koje prikupljamo
 5. Kako koristimo vaše osobne podatke
 6. Dijeljenje podataka s drugima
 7. Zadržavanje i brisanje osobnih podataka
 8. Sigurnost podataka
 9. Ugrađeni sadržaj sa drugih web mjesta
 10. Pravila o kolačićima
 11. Kontakt informacije
 12. Promjena pravilnika o zaštiti informacija

1. Definicije

Osobni podaci – sve informacije koje se odnose na identificiranu ili prepoznatljivu fizičku osobu.
Obrada – bilo koju operaciju ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili skupovima osobnih podataka.
Subjekt podataka – fizička osoba čiji se osobni podaci obrađuju.
Mi/nas (velikim slovima ili ne) – Općina Ston, projekt Povijest na zrnu soli

2. Načela zaštite podataka

Obvezujemo se pridržavati sljedećih načela zaštite podataka:

 • Obrada je zakonita, poštena i transparentna. Naše djelatnosti obrade imaju zakonske osnove. Uvijek razmotrimo vaša prava prije obrade osobnih podataka. Mi ćemo vam pružiti informacije o obradi na zahtjev.
 • Obrada je ograničena na svrhu. Naše aktivnosti obrade odgovaraju svrsi za koju su prikupljeni osobni podaci.
 • Obrada se obavlja s minimalnim podacima. Prikupljamo i obrađujemo minimalnu količinu osobnih podataka potrebnih za bilo koju svrhu.
 • Obrada je ograničena vremenskim razdobljem. Nećemo spremati vaše osobne podatke duže nego što je potrebno.
 • Učinit ćemo sve kako bi se osigurala točnost podataka.
 • Učinit ćemo sve kako bi osigurali integritet i povjerljivost podataka.

3. Prava subjekta podataka / Vaša prava:

 1. Pravo na informacije – što znači da morate znati da li se Vaši osobni podaci obrađuju; koji se podaci prikupljaju, odakle se dobiva i zašto i od koga obrađuje.
 2. Pravo na pristup – što znači da imate pravo pristupa podacima prikupljenim / o vama. Ovo uključuje pravo vašeg traženja i dobivanja kopije prikupljenih osobnih podataka.
 3. Pravo na ispravak – što znači da imate pravo zatražiti ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka koji su netočni ili nepotpuni.
 4. Pravo na brisanje – što znači da u određenim okolnostima možete zatražiti brisanje vaših osobnih podataka iz naše evidencije.
 5. Pravo na ograničavanje obrade – smisao gdje se primjenjuju određeni uvjeti, imate pravo ograničiti obradu vaših osobnih podataka.
 6. Pravo na odbijanje obrade – što znači da u određenim slučajevima imate pravo prigovora Obradi osobnih podataka, primjerice u slučaju izravnog marketinga.
 7. Pravo na odbijanje automatizirane obrade – što znači da imate pravo prigovora automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje; i da ne podliježe odluke koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi. To pravo možete koristiti svaki put kada dođe do ishoda profiliranja koji stvara pravne učinke koji se tiču ​​ili koji značajno utječu na vas.
 8. Pravo na prijenos podataka – imate pravo na pribavljanje vaših osobnih podataka u obliku koji se može čitati strojem ili ako je to izvedivo, kao izravni prijenos s jednog procesora na drugi.
 9. Pravo podnošenja žalbe – ako odbijamo vaš zahtjev prema pravima pristupa, mi ćemo vam dati razlog zašto. Ako niste zadovoljni načinom na koji je vaš zahtjev riješen, kontaktirajte nas.
 10. Pravo na pomoć nadzornog tijela – što znači da imate pravo na pomoć nadzornog tijela i pravo na druge pravne lijekove kao što su traženje štete.
 11. Pravo na povlačenje suglasnosti – imate pravo povući bilo kakav pristanak za obradu vaših osobnih podataka.

4. Podaci koje prikupljamo

Informacije koje ste nam dali – npr. poruke u elektroničkom obliku. Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-mail) s vašim osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bez obzira na to radi li se o elektroničkoj pošti s pitanjem ili komentarom, mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Možda ćemo vašu elektroničku poruku, odnosno obrazac, proslijediti trećoj strani, drugim zaposlenicima kako bismo odgovorili na vaše pitanje, odnosno udovoljili vašem zahtjevu.
Informacije koje se automatski prikupljaju – to uključuje informacije koje automatski pohranjuju kolačići i drugi alati za sesije. Na primjer, informacije o vašoj IP adresi, podaci o vašem web pregledniku. Ti se podaci koriste za poboljšanje vašeg korisničkog doživljaja.

5. Kako koristimo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke koristimo kako bismo:
• poboljšali vaše iskustvo na našim web stranicama
• u svrhu praćenja statističke posjećenosti isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti naše web stranice

Možemo obraditi podatke o vašoj upotrebi naših web stranica (“podaci o korištenju”). Podaci o korištenju mogu uključivati ​​vašu IP adresu, geografsku lokaciju, vrstu i verziju preglednika, operativni sustav, izvor preporuke, duljinu posjeta, prikazi stranice i navigacijske putove web mjesta te informacije o vremenu, učestalosti i uzorku vaše upotrebe naše web stranice. Izvor podataka o upotrebi jest naš sustav za praćenje analitike Google Analytics. Ovi podaci o korištenju mogu se obrađivati ​​u svrhu analize korištenja web stranice. Pravna osnova za ovu obradu su naši legitimni interesi, odnosno praćenje i poboljšanje naše web stranice. Ako prigovarate ovoj upotrebi vaših osobnih podataka, nemojte koristiti našu web stranicu.

Možemo obraditi informacije sadržane u ili se odnose na bilo koju komunikaciju koju šaljete nama (“dopisni podaci”). Dopisni podaci mogu uključivati ​​komunikacijski sadržaj i metapodatke povezane s komunikacijom. Podaci o korespondenciji mogu se obrađivati ​​u svrhu komuniciranja s vama i evidencije. Pravna osnova za ovu obradu su naši legitimni interesi, odnosno pravilna administracija naše web stranice i komunikacija s korisnicima.

Možemo obraditi bilo koji od vaših osobnih podataka utvrđenih u ovoj politici, ako je to potrebno za uspostavljanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva, bilo u sudskom postupku ili u upravnom ili izvanparničnom postupku. Pravna osnova za obradu su naši legitimni interesi, naime zaštita i utvrđivanje naših zakonskih prava, vaša zakonska prava i zakonska prava drugih.

Vaše osobne podatke koristimo na temelju legitimnih osnova i / ili uz vašu suglasnost. Obavijestit ćemo vas o svim daljnjim postupcima i svrsi.

6. Dijeljenje podataka s drugima

Vaše osobne podatke ne dijelimo s drugim stranama.

Možemo otkriti vaše osobne podatke našim osiguravateljima i / ili profesionalnim savjetnicima u onoj mjeri koliko je to razumno potrebno za dobivanje ili održavanje osiguranja, upravljanje rizicima, dobivanje stručnih savjeta ili osnivanje, vršenje ili obranu pravnih zahtjeva, bilo u sudskim postupcima ili u upravnom ili izvanparničnom postupku.

Možemo otkriti vaše osobne podatke ukoliko je takvo otkrivanje nužno za poštivanje zakonske obveze koje smo predmet ili kako bismo zaštitili vaše vitalne interese ili vitalne interese druge fizičke osobe. Također možemo otkriti vaše osobne podatke ako je takvo otkrivanje neophodno za uspostavljanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva, bilo u sudskom postupku, bilo u upravnom ili izvanparničnom postupku.

Radimo samo s partnerima koji su u stanju osigurati odgovarajuću razinu zaštite vaših osobnih podataka.

7. Zadržavanje i brisanje osobnih podataka

Ovaj odjeljak navodi naša pravila i postupak čuvanja podataka, koji su namijenjeni da pomognu da se pridržavamo zakonskih obveza u vezi s zadržavanjem i brisanjem osobnih podataka. Osobni podaci koje obrađujemo u bilo koju svrhu ili svrhe ne smiju se čuvati dulje nego što je potrebno u tu svrhu ili u te svrhe. Vaše osobne podatke čuvamo na sljedeći način:

• Podaci o upitima će se čuvati najmanje pet godina nakon datuma posljednjeg dopisivanja, a najduže 10 godina nakon datuma zadnje korespondencije.
• Podaci o korespondenciji bit će zadržani najmanje pet godina nakon datuma posljednjeg dopisivanja, a najduže 10 godina nakon datuma zadnje korespondencije.
• Bez obzira na ostale odredbe ovog odjeljka, možemo zadržati Vaše osobne podatke ako je to potrebno za pridržavanje zakonske obveze koje smo predmet ili kako bismo zaštitili vaše vitalne interese ili vitalne interese druge fizičke osobe.

8. Sigurnost podataka

Učinit ćemo sve kako bi Vaši osobni podaci bili sigurni. Koristimo anonimnost i pseudonimizaciju gdje je to prikladno. Pratimo naše sustave za moguće ranjivosti i napade. Iako se trudimo, ne možemo jamčiti sigurnost informacija. Međutim, obećavamo obavijestiti odgovarajuće vlasti o kršenjima podataka. Također ćemo vas obavijestiti postoji li prijetnja vašim pravima ili interesima. Učinit ćemo sve što možemo razumno kako bismo spriječili kršenje sigurnosti i pomoći tijelima vlasti da dođu do prekršitelja.

9. Ugrađeni sadržaj sa drugih web mjesta

Članci na ovoj web stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. videozapisi). Ugrađeni sadržaj s drugih web lokacija ponaša se na isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu. Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu web stranicu.

10. Pravila o kolačićima

Kolačić je datoteka koja sadrži identifikator (niz slova i brojeva) koji web poslužitelj šalje u web preglednik, a preglednik ga pohranjuje. Identifikator se zatim šalje natrag na poslužitelj svaki put kada preglednik traži stranicu s poslužitelja. Kolačići mogu biti “trajni” kolačići ili kolačići “sesije”: web preglednik pohranjuje trajni kolačić i ostaje valjan do njegova zadanog roka trajanja, osim ako korisnik ne izbriše prije isteka roka trajanja; kolačić sesije, s druge strane, istječe na kraju korisničke sesije, kada je web preglednik zatvoren. Kolačići obično ne sadrže nikakve podatke koji osobno identificiraju korisnika, ali osobni podaci koje pohranjujemo o vama možda će biti povezani s podacima pohranjenim i dobivenim iz kolačića.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Da li “Povijest na zrnu soli” koristi kolačiće?
Koristi stalne i privremene kolačiće, te kolačiće treće strane.

 • Privremeni kolačići  – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju.
 • Stalni (trajni) kolačići – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnosti i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika. Kolačići Google Analytics najčešći su oblik trajnih kolačića koji se danas upotrebljavaju.
 • Kolačići treće strane – naši davatelji usluga koriste kolačiće i ti kolačići mogu biti pohranjeni na vašem računalu kada posjetite našu web stranicu.
  Koristimo Youtube za reprodukciju videozapisa jer su naši videozapisi smješteni na YouTube domeni. Ovi kolačići se postavljaju na web stranicu putem oznaka dodanih na web stranicu. Ponekad će i ove skripte donijeti dodatnu funkcionalnost na web mjestu, kao što je omogućavanje dijeljenja sadržaja putem društvenih mreža. Na primjer, ako posjetite web mjesto sa YouTube videozapisom na jednoj od njezinih stranica. YouTube će moći postaviti kolačiće putem ovog koda i znati da ste gledali taj videozapis ili čak posjetili stranicu na kojoj se videozapis nalazi. YouTube pravila o privatnosti nalaze se ovdje
  Koristimo Google Analytics za analizu korištenja naše web stranice. Google Analytics prikuplja informacije o korištenju web stranice pomoću kolačića. Prikupljene informacije vezane uz našu web stranicu koriste se za izradu izvješća o korištenju naše web stranice. Googleova pravila o privatnosti dostupna su ovdje. Ako želite isključiti praćenje usluge Google Analytics, posjetite Google Analytics opt-out page.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku.
Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite:
• Chrome
• Firefox
• Internet Explorer
• Opera
• Safari
Edge
Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama. Alternativno, možete kontrolirati neke kolačiće treće strane pomoću platforme za poboljšanje privatnosti kao što je optout.aboutads.info ili youronlinechoices.com. Za više informacija o kolačićima, posjetite allaboutcookies.org.

Kontakt informacije

Za sve informacije vezane za vaše osobne podatke možete nas kontaktirati na sljedećem mailu: info@povijestnazrnusoli.com

Promjena pravilnika o zaštiti privatnosti

Zadržavamo pravo izmjene ovih Pravila o privatnosti. S vremena na vrijeme možemo ažurirati ova pravila objavljivanjem nove verzije na našoj web stranici. Povremeno biste trebali provjeriti ovu stranicu kako biste bili sigurni da ste zadovoljni promjenama pravila. Posljednja izmjena je napravljena 21.5.2018.